Mainos: Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 2 kk 11,90 eu­rol­la. Tilaa tästä.

Yksi luokka ka­ran­tee­niin Rukan ylä­kou­lul­la – kou­lul­la voinut al­tis­tua ko­ro­nal­le, lä­hi­al­tis­tu­neet mää­rät­ty ka­ran­tee­niin

Rukan yläkoululla on voinut altistua koronavirukselle.
Rukan yläkoululla on voinut altistua koronavirukselle.
Kuva: Jussi Leinonen / Arkistokuva

Rukan koulun yläkoulun puolella on voinut altistua Covid-19-tartunnalle. Yksi koululuokka on asetettu tänään karanteeniin.

Lähialtistuneisiin henkilöihin ollaan oltu yhteydessä tartunnan jäljityksestä ja heidät on määrätty karanteeniin,  Kuusamon kaupunki tiedottaa.

Karanteenin ajan opetusjärjestelyistä tiedotetaan oppilaita ja heidän huoltajiaan erillisellä tiedotteella. Muu opetustoiminta voi jatkua toistaiseksi koulussa normaalisti, kaupunki kertoo.

Muita oppilaita ja henkilökunnan jäseniä neuvotaan seuraamaan vointiaan ja herkästi hakeutumaan koronavirusnäytteenottoon terveyskeskuksen flunssapolille, mikäli oireita ilmaantuu.

– Lisäksi on tärkeää muistaa noudattaa hyvää käsihygieniaa ja pitää kasvomaskia voimassa olevan suosituksen mukaisesti sekä huolehtia turvaväleistä aina kun se on mahdollista, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kaupungin mukaan rokotuksen merkitys kaikissa rokotuksen piiriin kuuluvissa ikäryhmissä korostuu entisestään. Täysi rokotussarja suojaa vakavan taudin varalta.

Linkki aikuisväestön rokotuksen sähköiseen ajanvaraukseen: https://kuusamo.eaika.fi/koronarokote

– Vanhempia pyydetään keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa koronavirusrokotteen tärkeydestä. Rokotukset 12-15-vuotiaiden osalta hoidetaan kouluilla, kaupunki tiedottaa.