Toimittajalta: Toi­mit­ta­jal­ta: In­huil­laan­kos nyt oikein ura­kal­la vai syö­dään­kös samalta lau­ta­sel­ta?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sa­mon kau­pun­gin­val­tuus­to hy­väk­syi 380 000 euron li­sä­mää­rä­ra­han al­ku­tuo­tan­non ke­hit­tä­mi­seen, mutta tukien kanssa pitää olla tark­ka­na: "Emme halua, että ti­lal­li­sil­le tulisi ta­kai­sin­pe­rin­tää"

Alkutuotannon kehittämiseen jaetaan Kuusamossa 380 000 euron edestä lisämäärärahaa. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantain kokouksessaan.

Lähialueilla on lypsynavetoita ja nautatiloja ilman lantoja, sanoo keskustan valtuutettu Tuomo Pulkkanen. – Osalla tilallisista kassa on jo niin kuiva, etteivät pysty laittamaan enää täysrehua ja viljaa ja tarvittavia jakeita siihen ollenkaan vaan alkavat siirtymään pelkkään säilyrehuruokintaan. Se taas pienentää maitotuosta tai esimerkiksi sonnissa sonnin päiväkasvua. Arkistokuva, jonka eläimet eivät liity suoraan juttuun.
Lähialueilla on lypsynavetoita ja nautatiloja ilman lantoja, sanoo keskustan valtuutettu Tuomo Pulkkanen. – Osalla tilallisista kassa on jo niin kuiva, etteivät pysty laittamaan enää täysrehua ja viljaa ja tarvittavia jakeita siihen ollenkaan vaan alkavat siirtymään pelkkään säilyrehuruokintaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.