Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sa­mon metsät veivät Kimmo Ohtosen sydämen vuosia sitten - nyt metsät elävät hänen uudessa kir­jas­saan: "Koen näh­nee­ni vasta pin­ta­raa­pai­sun"

Toimittaja Kimmo Ohtonen kävi ensimmäistä kertaa Kuusamossa kymmenen vuotta sitten. Siitä lähtien Kuusamon seutu on ollut hänelle ykköskohde kotimaassa. Parasta on, että Koillismaalla voi yhdistää työn ja lomailun.

Miten metso elää ja toimii? Mitä kuuluu kuukkelille, vanhan metsän lajille, jonka määrä on viimeisten vuosikymmenten aikana vähentynyt Pohjois-Suomessakin. Entäpä karhu? Millainen on sen elämän vuodenkierto läheltä kuvattuna?

Kaikki nämä ja monet muut eläimet toimittaja-kirjailija Kimmo Ohtonen on ikuistanut kuviinsa Koillismaan maisemissa kooten kuvat ja tarinat kansien väliin. Ohtosen tuore Metsä elää -luonto-opas ilmestyy lokakuussa.

– Kirjassa lähdetään tavallaan ilon kautta ihmettelemään ja tarkastelemaan Suomen luonnon eläinlajit toimintaa. Pala palalta samalla rakentuu tieteellistä faktaa sekä kuvaa siitä, miten luonto muuttuu globaalien ilmiöisen seurauksena, Ohtonen kiteyttää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.