Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kuu­sa­mos­sa sata ka­ran­tee­nis­sa tai eris­tyk­ses­sä – ko­ro­na­tar­tun­to­ja myös Mäkelän ja Rukan ala­kou­lun puo­lel­la

Kuusamossa karanteenissa tai eristyksessä koronavirustartunnan tai altistuksen vuoksi olevien määrä on kivunnut noin sataan.

Tartuntoja on tullut ilmi Rukan yläkoulun lisäksi Rukan alakoululla ja Mäkelän koululla. Kuusamon kaupunki tiedotti asiasta tiistai-iltana.

Tiedotteen perusteella altistuskaranteeneja voi olla tiedossa enemmänkin, kun jäljitystyö etenee.

– Muita altistumispaikkoja ei ole toistaiseksi tiedossa lukuun ottamatta Rukan ylä- ja alakoulua ja Mäkelän koulua, tiedotteessa kerrotaan.

Kaupungin mukaan karanteenin ajan opetusjärjestelyistä tiedotetaan oppilaita ja heidän huoltajiaan erillisellä tiedotteella.

– Terveysviranomaisilta saadun tiedon perusteella muu opetustoiminta voi jatkua toistaiseksi kouluissa normaalisti. Sellaisten oppilaiden, jotka ovat terveitä eivätkä ole saaneet karanteenimääräystä ei ole syytä jäädä koulusta pois. He voivat käydä koulua normaalisti noudattaen viranomaisten antamia maski-, turvaväli- ja käsihygieniaohjeita sekä kouluilla annettuja ohjeita.

Kaupunki muistuttaa koronatestiin menon tärkeydestä lievissäkin oireissa. Testiin voi mennä terveyskeskuksen flunssapolin lisäksi Rukalle Lääkäriasema Beneen.

Yhteystiedot flunssapolille ovat p.040 860 0090 klo 8.00-15.00 ja muina aikoina p. 040 860 8611

Lääkäriasema Benen testauspisteen aukioloajat maanantaista sunnuntaihin klo 9-19, ajanvaraukset numerosta 040 707 7123

Kaupunki tiedottaa myös käsihygienian, kasvomaskien ja turvavälien sekä rokotusten merkitykseestä.

Lue lisää:

Kou­lu­tie­do­te: Rukan ylä­kou­lus­sa koko luokka ka­ran­tee­nis­sa, muissa kou­luis­sa yk­sit­täi­siä op­pi­lai­ta – "On syytä jäädä pois kou­lus­ta, mikäli il­maan­tuu lie­viä­kin fluns­san oi­rei­ta"

Kuu­sa­mon ko­ro­na­tar­tun­nat liit­ty­vät yhteen ketjuun –"­Ky­sei­seen ketjuun liit­ty­viä tar­tun­to­ja on todettu Rukan ylä­kou­lun yhden luokan op­pi­lail­la ja heidän per­heis­sään ja lä­hi­pii­ris­sään"