Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Liisa Ron­kai­sen ja Jonna Pit­kä­sen ko­ti­ra­tault­ra lähti kä­sis­tä: – Pieni Kar­hun­kier­ros lumessa ja jäässä juosten neljä kertaa ympäri: "Idea tuntui matkan aikana mo­nes­ti­kin höl­möl­tä”

Virallisten juoksutapahtumien puute saa harrastajat keksimään erilaisia tapoja itsensä haastamiseen.

Mitä tapahtuu, kun omaa seinäänsä polkujuoksijana etsivä ja yllytyshullu ultrajuoksija kohtaavat? He löytävät itsensä huhtikuun viimeisenä sunnuntaina juoksemasta ympäri Pientä Karhunkierrosta tavoitteenaan saada kotirataultran suoritukseen vaadittava 50 kilometriä täyteen.

– Itsellä on ollut haaveena pidempi polkujuoksumatka, mutta halusin kaverin mukaan. Tiesin, että Jonna on tarpeeksi yllytyshullu. Laitoinkin 14 päivää ennen kotirataultraa viestin Jonnalle, että pitäisikö lähteä, taustoittaa kuusamolainen Liisa Ronkainen.

Pieni Karhunkierros valikoitui naisten reitiksi haastavuuden vuoksi. Kaksikko halusi autenttisen polku-ultrajuoksukokemuksen, joten tasamaasto ei ollut vaihtoehto.

– Me olisimme voineet ottaa jokin helppo asfalttipätkän, mutta nämä tytöt eivät näköjään mene siitä missä aita on matalalla, naurahtaa Jonna Pitkänen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi