Joko luit: Kuu­sa­mon Vuoden mök­ki­läi­sen Pekka Er­vas­tin en­si­kos­ke­tus mökillä vie­tet­tyyn aikaan ta­pah­tui jo lap­suu­des­saan

Viikon kysymys: Hyö­dyn­sit­kö Black Friday tai Cyber Monday tar­jous­kam­pan­joi­ta?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: "En­nal­taeh­käi­se­vä­nä työ­muo­to­na ter­veyt­tä ja hy­vin­voin­tia edis­tä­vä lii­kun­ta on koko kunnan yh­tei­nen asia" – Onko Kuu­sa­mos­sa aidosti näin?

Tuoreimmassakin Kouluterveyskyselyssä tuli esille, että lapset ja nuoret eivät liiku terveytensä kannalta riittävästi. Nuoret itsekin ovat huolestuneita hyvinvoinnistaan. Tilanteeseen on yhdessä puututtava, on muutoksen aika. Tarvitaan myös rakenteellisia ja hallinnollisia päätöksiä lasten ja nuorten liikunnan ja terveyden edistämisessä. En halua mestaroida asiassa. Tuon kuitenkin esille muutamia toimenpiteitä, joita muutamissa kunnissa onnistuneesti toteutetaan.

Lasten ja nuorten kuulemista, toimijuutta ja osallisuutta on aidosti lisättävä liikuntaan liittyvissä asioissa. Liikunta on nostettava näkyväksi osaksi alueen hyvinvointistrategiaa, kuntastrategiaa ja kuntien hyvinvointikertomuksia, koska niillä ohjataan toimintaa. Kuntaliiton liikuntavisiossa vuodelle 2025 linjataan: "Kuntalaiset liikkuvat terveytensä kannalta riittävästi ja saavat siitä iloa, elämyksiä ja työkykyä. Kuntien liikuntapalvelut ovat kohtuuhintaisia ja helposti saavutettavissa.  Ennaltaehkäisevänä työmuotona terveyttä ja hyvinvointia edistävä liikunta on koko kunnan yhteinen asia.”

Onko meillä Kuusamossa aidosti näin? Toimivatko esimerkiksi kaupungin toimialat asiassa yhteistyössä? Onko meillä yhteisesti asetettu tavoite terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseksi? Asiat tuntuvat edistyvän verkkaisesti lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.