Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kuu­sa­mon kunnan ja Ru­ka­kes­kuk­sen väliset neu­vot­te­lut kes­key­tet­tiin ai­koi­naan kaksi kertaa, niin han­ka­lat ne olivat – kunnan yri­tys­myön­tei­syys ei ole yk­sin­ker­tai­nen asia

Tässä joku aika sitten Jorma Kananen selitti kirjoituksessaan, että yritykset olivat kunnan vahvuus. Mitä enemmän kunta hankkii alueelleen yrityksiä, sitä enemmän tulee palkan ansaitsijoita.

Tämä logiikka on ihan vesiselvä ja kiistaton, mutta tämän soveltaminen paikallisiin oloihin on taasen enemmän tai vähemmän ongelmallista. Kananen nimittäin päätteli, että koska Posiolla on yrittäjätaustainen kunnanjohtaja ja vähemmän puolueita valtuustossa, sinne yritystoiminnan hankkiminen on helpompaa, jossa puolueita on paljon ja erimielisyys rehottaa.

Mitä tulee ensiksikin siihen Posion kunnanjohtajan yrittäjälähtöisyyteen, niin ei se hirveän suuri erikoisuus ole.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.