Toimittajalta: Erään­lai­set Dahl­ma­nin partyt

Viikonvaihde-juttu: Oksanan ja Ihorin perhe päätyi Her­so­nis­ta Kuu­sa­moon, pa­ko­mat­ka kesti 8 päivää

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Työl­li­syy­den li­sää­mi­ses­sä ei aina tar­vit­se luoda uusia työ­paik­ko­ja, vaan voidaan käyttää eri­lai­sia vaih­to­eh­to­ja – Kunnat voivat osoit­taa kil­pai­lu­ky­kyään tar­joa­mal­la tuot­teis­tet­tu­ja ”e­tä­työ­pa­ket­te­ja”

Monipaikkaisuuden mahdollisuudet elinvoiman lisäämisessä on tunnustettu jo laajasti, mutta sen tuomaa lisäarvoa kunnille ei ole vielä laskettu. Hyvinvoinnin merkitys monipaikkaisuudessa työntekijöille ja yrittäjille sekä kunnille on varmasti suuri ja taloudelliset hyödytkin tunnustetaan. Palvelujen tarpeen kysynnän muutos aiheuttaa kunnille varmasti muutospaineita, mutta pitkässä juoksussa tämä palkitaan kysynnän kasvaessa talouskasvulla. Harvaan asutuilla alueilla tämä korostuu erityisesti. Kunnat voivat osoittaa kilpailukykyään tarjoamalla tuotteistettuja ”etätyöpaketteja” työntekijöille ja yrittäjille. Matkailullisesti vetovoimaiset alueet voivat pitää ”bleisure” -trendiä valttinaan. Myös matkailuyritykset hyötyvät tästä kasvavasta tavasta matkustaa ja tehdä työtä.

Työllisyyden lisäämisessä paikkakunnalla ei aina tarvitse luoda uusia työpaikkoja, vaan voidaan käyttää erilaisia vaihtoehtoja. Meillä Kuusamossa on ainutlaatuiset mahdollisuudet monipaikkaisuuden edistämiseen vetovoimaisen luonnon ja kilpailukykyisen matkailun näkökulmasta.

Milja HokkanenKuntavaaliehdokas (kok.)

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.