Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

"On hau­ta­jai­sia, joissa ei laula kuin kant­to­ri ja va­lo­ku­vaa­ja" – Vuoden kuu­sa­mo­lai­sik­si valitut Helli ja Timo Li­ten­dahl ovat olleet osana kuu­sa­mo­lais­ten arkea ja juhlaa jo lähes 60 vuoden ajan

Helli ja Timo Litendahl valittiin Vuoden 2020 kuusamolaisiksi ja Jäljenjättäjiksi. Valinnan perusteena oli pitkä työura ja heidän kuusamolaiseen juhlaperinteeseen jättämänsä pysyvä jälki.

Vuonna 1961 muuan tenorisaksofonisti saapui Oulusta Kuusamoon kuukauden soittokeikalle. Pesti oli silloisessa ravintola Koillispohjassa ja miehen nimi oli Timo Litendahl.

– Siinä vierähti viisi vuotta, kun näin tämän naapurissa valokuvaajana työskentelevän Hellin, yhdessä vaimonsa kanssa Vuoden kuusamolaiseksi valittu ja Jäljenjättäjä -tunnustuksen saanut Timo Litendahl hymyilee.

Litendahlit valittiin Jäljenjättäjiksi heidän pitkän työuransa perusteella. He ovat jättäneet pysyvän jäljen kuusamolaisten juhlaperinteeseen kuvaamisen kautta.

Se on helppo uskoa.

Timo Litendahlin viisi vuotta muuttui 60:ksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi