Tilaajille

En minä sinne kui­ten­kaan kelpaa, saattaa paik­ka­kun­ta­lai­nen aja­tel­la ja jättää ha­ke­mat­ta Rukalle töihin - nyt har­joit­te­li­joi­ta hou­ku­tel­laan il­mai­sel­la ma­joi­tuk­sel­la ja bus­si­kor­til­la

Rukan ja keskustan henkinen välimatka on yhä suuri. Rukan ravintolat eivät saa harjoittelijoita paikkakunnan opiskelijoista. Nuoria houkutellaan nyt ilmaisella majoituksella, bussikorteilla ja joustavilla työajoilla.

Yksi muoto Riipinen Restaurants Oy:n, Kao Kuusamon ja Nuora (Nuoret urapolulle) -hankkeen yhteistyötä on ravintola-alan Ruka tour. Torstaina ensimmäistä kertaa järjestetylle kierrokselle pääsi mukaan kahdeksan innokkainta ravintolaa. Päivän aikana noin 30 Kaon ravintola-alan opiskelijaa pääsi käytännössä näkemään miten Rukan ravintoloissa työskennellään.
Yksi muoto Riipinen Restaurants Oy:n, Kao Kuusamon ja Nuora (Nuoret urapolulle) -hankkeen yhteistyötä on ravintola-alan Ruka tour. Torstaina ensimmäistä kertaa järjestetylle kierrokselle pääsi mukaan kahdeksan innokkainta ravintolaa. Päivän aikana noin 30 Kaon ravintola-alan opiskelijaa pääsi käytännössä näkemään miten Rukan ravintoloissa työskennellään.
Kuva: mikko Halvari

Riipinen Restaurants Oy:n viisi ravintolaa ovat erikoisen tilanteen edessä. Ravintoloissa on tarjolla yhteensä kymmenen harjoittelijan paikkaa, mutta yhtäkään ei ole vielä täytetty. Yritys haluaisi nimenomaan tarjota paikkakuntalaisille harjoittelupaikkoja.

– Meillä on kyllä töissä paikallisia opiskelijanuoria, jotka tekevät viikonlopputöitä, mutta ravintola-alan kokkiopiskelijoita ja tarjoilijaopiskelijoita meillä ei ole ollut niinkään harjoittelussa, Riipinen Restaurants Oy:n ravintolatoimenjohtaja Jari Rahkola kertoo.