Lapsi tai nuori, oletko innokas piir­tä­jä? Osal­lis­tu suureen pii­rus­tus­kam­pan­jaan

Lapsi tai nuori, osallistu kampanjaan ja ilahduta piirustuksella kotona tai palvelukodissa olevaa ihmistä.
Lapsi tai nuori, osallistu kampanjaan ja ilahduta piirustuksella kotona tai palvelukodissa olevaa ihmistä.
Kuva: Santeri Mikkonen

Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry on avannut piirustuskampanjan lapsille ja nuorille. Tavoitteena on innostaa nuoria ja lapsia piirtämään. Mukaan haastetaan kodit, päiväkodit sekä koulut.

Kampanjassa on viikoittain vaihtuva teema. Viikkoteemat ovat viikko 18 linnut, viikko 19 äitienpäivä, viikko 20–21 metsän eläimet, viikko 22–23 harrastukseni, viikko 24–25 kesäloman touhut ja viikko 26–27 perhoset ja kukat.

Piirustusten tulisi olla A4-kokoisia ja siihen tulee merkitä piirtäjän etunimi sekä ikä. Kampanja-aika on kesäkuun loppuun asti.

Kampanjaan lähetetyt piirustukset lähtevät muun muassa palvelukoteihin, kotihoidon asiakkaiden koteihin sekä omais- ja läheisperheisiin asukkaita ilahduttamaan. Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry sekä Omaishoitajaliitto ry tai Kuusamon kaupunki voivat laittaa piirustuksia esille omille sähköisille alustoilleen ja kanavilleen. Kampanjaan osallistuva luopuu piirustuksensa tekijänoikeuksista.

Kampanjaan osallistuvien tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta, mikäli lapsella tai nuorella on flunssa tai flunssan oireita, ei kampanjaa tule osallistua.

Piirustukset palautetaan esisijaisesti paperisina, mikäli se ei ole mahdollista, voi kuvan palauttaa myös sähköpostitse skannattuna tai puhelimen kuvana.

Piirustukset voi palauttaa Kuusamossa Kuusamotalon ulkopostilaatikkoon tai ulla.ingalsuo-laaksonen@kuusamo.fi, Posiolla Posion kirjaston ulkopostilaatikkoon (sanomalehdet) tai kirjasto@posio.fi ja Taivalkoskella Päätalo-keskuksen ulkopostilaatikkoon tai heli.paaso-rantala@taivalkoski.fi.

Paperisia piirustuksia kulttuuritoimijoilta voivat noutaa muun muassa kotihoito, palveluyrittäjät, palvelukodit, omaishoidon vastaava, tai seurakunta. Noudosta tulee sopia etukäteen.

Kampanjaan osallistuneista piirustuksista on suunnitteilla sähköinen näyttely, mikäli koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset poistuvat ja kokoontumiset sallitaan. Näyttelyyn kutsutaan omais- ja läheisperheitä, yhteistyökumppaneita ja piirtäjiä perheineen.

Mukana Koillismaan Omaishoitajien sekä Läheiset ry:n kampanjassa ovat Kuusamo, Taivalkoski, Posio sekä Pudasjärvi.