JUURI NYT: Pää­see­kö Pölkky Kuusamo Suomen Cupin lop­pu­tur­nauk­seen?

JOKO LUIT: Ant­ti-pat­saan saanut Seppo Lin­ja­kum­pu vaihtoi kesällä va­paal­le, mutta vauhti ei hil­jen­ty­nyt

Toimittajalta: Mitä Apol­lon­ka­dul­la ti­lat­tiin ja kenen toi­mes­ta?

Mainos: Koillissanomien joulutarjous: Koillissanomat Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Käykö muis­sa­kin Koil­lis­maan kun­nis­sa niin kuin Tai­val­kos­kel­la, jos kes­kus­ta ei saa yksin enem­mis­töä – jos niin käy, kuka käyt­te­lee nuijaa jat­kos­sa?

Kuntavaaleihin on aikaa reilut kolme viikkoa ja äänestäjät etsivät kiihtyvällä tahdilla itselleen sopivaa ehdokasta. Kuntavaalit ovat henkilövaalit, jossa usein äänestetään hyväksi tunnettua tyyppiä. Mutta kaikkia ei voi kukaan tuntea, joten avuksi puolueiden ja ehdokkaiden vertailuun on Koillissanomissa aloitettu vaalisarja ja keskiviikkona julkaistu verkossa vaalikone.

On mielenkiintoista nähdä, miten valtakunnalliset muutokset kannatusluvuissa realisoituvat Koillismaalla. Kuusamossa vuosikymmenet hallinnut keskusta on jämähtänyt maan laajuisissa gallupeissa kymmenen prosentin pienpuolueeksi. Joissain arvioissa on jopa esitetty, että maaseudun puolustajalle ei tulevaisuudessa välttämättä ole luvassakaan tämän suurempaa roolia, kun kaupungistuminen jatkuu.

Koillismaalla näin suuria muutoksia valtasuhteissa on hankala kuvitella ihan lähivuosina, vaikka aiemmissa vaaleissa puolueen ääniosuus on kerta kerralta pienentynyt.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.