Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Ra­joi­tuk­set jat­ku­vat Kuu­sa­mos­sa 25. huh­ti­kuu­ta saakka samoina kuin tä­hän­kin asti

kirurginen maski, maski, kasvosuojain, koronavirus, covid-19, globaalinen pandemia, infektio, virus, kasvomaski.
kirurginen maski, maski, kasvosuojain, koronavirus, covid-19, globaalinen pandemia, infektio, virus, kasvomaski.
Kuva: Jussi Leinonen

Kuusamon perusturvalautakunta päätti keskiviikkona yksimielisesti, että koronarajoitukset pysyvät ennallaan. Ne ovat voimassa 25. huhtikuuta saakka.

Jäähalli, liikuntakeskus, kuntosali, uimahalli sekä muut liikuntakeskuksen tilat ja niihin liittyvät tukitilat (pukukopit) pidetään suljettuina.

Sulku ei koske alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa, kun sen toteutuksessa noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevaa ohjetta. Sen mukaisesti osallistujien ja lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Yleisötilaisuuksiin tarkoitetut tilat kuten kirjastot, nuorisotilat ja museot ja muut kulttuurilaitokset pysyvät suljettuina. Kirjasto pidetään lainaustoiminnan osalta avoinna rajoitetusti.

Oikeus välttämättömiin palveluihin ja asiointiin turvataan.

Lisäksi yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajattavaksi 6 henkilöön. Yksityistilaisuuksia järjestettäessä tulee noudattaa ohjeita turvaetäisyyksistä, maskin käytöstä ja hygieniakäytännöistä. Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan myös 6 henkilöön.

Mikäli alueellinen PPSHP COVID-19 -koordinaatioryhmä tulevissa kokouksissaan muuttaa rajoituksia ja suosituksia, perusturvalautakunta linjaa Kuusamon kaupungin toiminnan tilanteen mukaiseksi. Kaupungin johtoryhmä voi tehdä suositusten mukaiset vähäiset muutokset perusturvalautakunnan linjausten puitteissa.