Toimittajalta: Erään­lai­set Dahl­ma­nin partyt

Viikonvaihde-juttu: Oksanan ja Ihorin perhe päätyi Her­so­nis­ta Kuu­sa­moon, pa­ko­mat­ka kesti 8 päivää

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Vaikka yk­si­tyi­sy­ri­tyt­tä­jien tukien ha­ke­mi­ses­ta on yri­tet­ty tehdä mah­dol­li­sim­man help­poa, Koil­lis­maal­la niitä on haettu vä­hän­lai­ses­ti: "Täl­lä­kään vii­kol­la ei ole tullut yhtään ha­ke­mus­ta"

Taksit, parturi-kampaamot ja hierojat ovat tuen saajien kärkipäässä. Tukea on jaettavissa vielä runsaasti ja tuen saamisen ehtoja on helpotettu.

Valtio myönsi maaliskuussa kaikille kunnille yhteensä 250 miljoonaa euroa jaettavaksi yksinyrittäjille liiketoiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuen tavoitteena on osaltaan turvata se, että yritys pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti koronaviruksen aiheuttaman kriisin jälkeenkin. Koillismaalla tukea on tähän saakka saanut 148 yritystä, jotka yleisimmin ovat parturi-kampaajia, takseja ja hieroja.

– Koillismaalla tukia on kuitenkin haettu tähän saakka vähänlaisesti. Tälläkään viikolla ei ole tullut yhtään hakemusta. Hakeminen on kuitenkin yritetty tehdä yrittäjille mahdollisimman helpoksi muun muassa koulutuksella. Naturpolis Oy järjesti 22. huhtikuuta webinaarin, jossa esiteltiin yksinyrittäjien tuen hakuprosessia sekä opastettiin  hakemuksen täyttämisessä.

Tilaisuus oli suunnattu yksinyrittäjille, joiden yritys sijaitsee Kuusamossa tai Taivalkoskella, kertoo Naturpoliksen yrityskehittäjä Ari-Matti Toivonen Taivalkoskelta.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.