Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Toimittajalta: Olisiko nyt hyvä aika miettiä käy­te­tyn lahjan an­ta­mis­ta? Suurin osa suo­ma­lai­sis­ta ottaisi vastaan käy­te­tyn lahjan, mutta vain puolet on sel­lai­sen saanut

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

En­sim­mäis­tä kertaa ai­na­kaan pa­riin­kym­me­neen vuoteen kas­va­tus- ja si­vis­tys­toi­mi ylitti bud­jet­tin­sa mil­joo­nal­la – tässä syyt

Kuusamon kaupunginvaltuusto pui viime vuoden tilinpäätöstä maanantaina.

Kuusamon kasvatus- ja sivistystoimi jäi tulostavoitteesta 1,4 miljoonalla eurolla ja ylitti budjettinsa samalla summalla. Normaali tilinpäätösten murheenkryyni, perusturvan toimiala, puolestaan alitti budjettinsa kahdella miljoonalla. Asia herätti keskustelua kaupunginvaltuustossa maanantaina.

Va. sivistystoimen johtajan Anne Koski-Heikkisen mukaan ylitykset johtuivat ensisijaisesti henkilöstökulujen noususta. Lasten, nuorten ja perheiden palvelun tuen tarpeet ovat lisääntyneet. Samoin erilaiset oppimiseen ja sosiaaliseen ympäristöön sopeutumisen haasteet kautta linjan varhaiskasvatuksesta perusopetukseen.

– Lainsäädännön ja kaupunkistrategian mukaisesti palvelun laadun on säilyttävä tietyllä tasolla. Näistä johtuen henkilöstöä on jouduttu palkkaamaan lisää viime vuonna.

Palkkamenojen lisäykseen on vaikuttanut myös koronaepidemian aiheuttamat poissaolot ja sijaisten hankkiminen. Ylityksiä tuli myös aineissa ja tarvikkeissa: viime vuonna puhelimia hankittiin kaikille opetuspalveluissa toimiville henkilöille.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.