Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Millä pe­rus­tein pää­tök­siä kou­luis­ta teh­dään? – Yksi vetoaa tun­tei­siin ja pe­rin­tei­siin, toinen kylmään rahaan: Syökö yk­sis­tään Rukan kasvuun tui­jot­ta­mi­nen muiden aluei­den mah­dol­li­suuk­sia?

Toimittajalta

Viime keskiviikkona Koillissanomat uutisoi kouluverkkosuunnitelman päivityksestä, jossa Noukavaaran ja Sänkikankaan koulujen jatkaminen on vaakalaudalla. Rukalla taas kärsitään tilan puutteesta ja Käylässä vähistä oppilaista. Tilanteeseen etsittiin ratkaisuja A) oppilaaksiottoalueen yhdistämisestä tai B) siitä, että Käylän oppilaat siirretään Rukalle, kun oppilasmäärä laskee alle 20 oppilaan eikä yhteisluokkien muodostaminen ja toiminta olisi enää pedagogisesti mahdollista. Lisäksi Rukalle perustetaan kolme parakkiluokkaa lisätilan tarpeeseen ainakin kolmeksi vuodeksi.

Oppilaaksiottorajojen muuttaminen ei ollut vaihtoehtolistalla. Jutussa Kuusamon va. sivistystoimenjohtajan Anne Koski-Heikkinen perusteli asiaa muun muassa aiheen arkuudella ja sukujen perinteillä siitä, että on aina käyty samaa koulua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi