Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Toimittajalta: Olisiko nyt hyvä aika miettiä käy­te­tyn lahjan an­ta­mis­ta? Suurin osa suo­ma­lai­sis­ta ottaisi vastaan käy­te­tyn lahjan, mutta vain puolet on sel­lai­sen saanut

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Vaa­ka­ku­peis­sa muun­muas­sa elin­kei­non­har­joit­ta­mis­ky­sy­myk­set ja laa­jem­pi näkemys tuu­li­voi­ma­puis­ton hyö­dyis­tä – TUU­LI-han­ke pyrkii löy­tä­mään rat­kai­su­ja, ja niiden kes­kiös­sä on vuo­ro­vai­ku­tus

Tuulivoima on yksi asia, joka auttaisi Suomea pääsemään ilmastotavoitteisiinsa ja yleisesti pitämään maapallon asumiskelpoisena. Aihe kuitenkin kohtaa vastustusta eri tahoilta.

– Tuulivoiman edistäminen on tärkeää tehdä laadukkaasti ja kestävästi. Huomioidaan ympäristö, ihmiset ja talousnäkökulma, että alueet eivät vain tupsahda jonnekin, Erika Kylmänen sanoo.
– Tuulivoiman edistäminen on tärkeää tehdä laadukkaasti ja kestävästi. Huomioidaan ympäristö, ihmiset ja talousnäkökulma, että alueet eivät vain tupsahda jonnekin, Erika Kylmänen sanoo.
Kuva: Pekka Peura

Kun vaakakupeissa ovat esimerkiksi poronhoitoon liittyvät elinkeinonharjoittamiskysymykset ja laajempi näkemys tuulivoimapuiston hyödyistä, ei asioiden edistäminen suuntaan tai toiseen ole aivan yksioikoista.

Saako Maaningan tuulivoimapuisto näkyä Riisitunturin kansallispuistoon? Koituisiko puistosta liikaa haittaa alueen poronhoitoelinkeinolle? Muun muassa näiden kysymysten ratkominen on viivästyttänyt Maaningan tuulivoimapuiston rakentamista Kuusamoon.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.