Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Yli tuhat ko­ro­na­tes­tia, 15 000 suu-ne­nä­suo­jain­ta ja lit­roit­tain kä­si­de­siä – Ruka Nor­di­cis­sa on kolme kuplaa ja laajat eri­tyis­jär­jes­te­lyt, jotta ta­pah­tu­ma olisi tur­val­li­nen

Ruka Nordiciin on suunniteltu mittavat erityisjärjestelyt mahdollisten koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Käyttöön otetaan kohorttivärit eli kilpailukuplat. Suu-nenäsuojaimia on varattu viikonlopulle 15 000 ja käsidesiä litroittain.

Ruka Nordicissa testataan yli tuhat ihmistä koronan varalta. Käynnissä ovat raskaat erityisjärjestelyt, joilla halutaan tehdä Ruka Nordicista turvallinen urheilijoille, toimitsijoille ja koko alueelle.

Käytössä on Levin maailmancupissakin käytetty kohorttimalli, jossa kaikille osallistujille määritellään kohorttiväri, eli kupla. Toisin kuin Levillä, Kuusamossa kuplia on yksi vähemmän, sillä Ruka Nordiciin ei oteta yleisöä.

Punaiseen kuplaan kuuluvat urheilijat, joukkueet ja FIS-organisaatiot sekä kaikki heidän kanssaan työtä tekevät toimitsijat. Punaiseen ryhmään kuuluvilta henkilöiltä on kielletty kaikki kuplan ulkopuolella tapahtuva toiminta, kuten esimerkiksi yksityiset joukkokokoontumiset.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.